latinica  ћирилица
04/10/2023 |  13:19 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Црнадак: Потпуно промашена иницијатива Комшића и Бећировића

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак изјавио је да се чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић додворавају бирачком тијелу упућивањем у процедуру приједлога закона о имовини, те да је то потпуно промашена иницијатива осуђена на пропаст.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

Црнадак је на конференцији за новинаре истакао да је вријеме да актуелна власт на нивоу БиХ питање имовине коначно ријеши и да о томе престане расправа.

Он је поднио иницијативу скупштинском Колегијуму да на сљедећој сједници усвоји закључак којим ће се позвати сви посланици и чланови Владе да објаве све приходе које остварују из јавних извора.

Црнадак је рекао да се све то односи на питања сукоба интереса и обављања дуплих функција, те да очекује да у интересу јавности ову иницијативу подрже руководство Скупштине, као и сви клубови и посланичке групе.

Он је навео да није спорно да посланици обављају послове у својој професији, али да јесте ако су на руководећим мјестима у одређеним установама и институцијама