latinica  ћирилица
28/02/2023 |  08:35 ⇒ 08:57 | Аутор: РТРС

Цицовић: Српски народ се већ 31 годину бори за правду, слободу и уређену БиХ (ВИДЕО)

Српски народ се 31 годину бори за правду, слободу и за правно уређену БиХ, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

Цицовић је навео да је 28. фебруар посебан датум у српском народу, када је српски народ показао свој демократски капацитет.

- Српски народ је након 9. јануара када је прогласио Српску Републику Босну и Херцеговину, 28. фебруара донио Устав којим је потпуно прецизно рекао да је Српска Република БиХ држава српског народа и свих грађана који у њој живе - рекао је Цицовић.

Да није било 9. јануара и 28. фебруара, каже Цицовић, српски народ не би данас гдје јесте и не би био у једној правној и уређеној републици те не би имао уставно-правну позицију какву сада има у БиХ.

- Важно је сваког 9. јануара и 28. фебруара истаћи да је Република Српска створена у миру, да смо се залагали за мир и данас то исто радимо - поручио је Цицовић.

Представништво Републике Српске у Србији приредиће данас од 18 часова у Дому војске Србије свечани пријем поводом 9. јануара, Дана Републике Српске и 28. фебруара дана када је проглашен први Устав Републике Српске.