latinica  ћирилица
13/08/2021 |  17:34 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Модричани свјесни значаја вакцинације (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић, разговарао је са општинскиом руководством Модриче и обишао је здравствену установу Јакеш.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Шеранић је посјетио и вакцинални пункт у Модричи, општини у којој је до сада вакцинисано 30 одсто одраслог становништва.

Многи Модричани свјесни су, кажу, значаја процеса вакцинације против вируса корона.

- Ја мислим да сви требају да приме вакцину, поготово старије особе. Зашто? Па за дужи живот - каже Фахира Херкић из Модриче.

Иако је здравље човјека на првом мјесту, љекари из модричког дома здравља у којем ради 12 тимова породичне медицине, не могу, како истичу, да разумију пунољетне грађане, који се не одазивају на вакцинацију.

- Имамо период од неких 6 недјеља, без позитивног случаја, што смо морали искористити за максимално брзо спровођење имунизације. Јер имнунизација је квалитетна и ефикасна, само онда ако се уради у што већем броју у што краћем времену - каже Слободанка Симић, епидемиолог у Дому здравља Модрича.

- Имамо око 4500 првих доза, 2700 других доза. Вакцинација је кренула редовоно у овом вкациналном пункту. Значи најављујемо, која је вакцина који дан - истакла је Гордана Кнежевић, вд директор Дома здравља Модрича.

Од тога колико буде вакцинисаних људи, зависиће, и мјере које се морају доносити у заједници и однос других држава према нама истакао је у Модричи, министар здравља Ален Шеранић.

- Често ме људи питају до када ћемо носити маске, а ја их питам да ли сте се вакцинисали. Значи наша индивидуална одговорност, наш идивидулани поступак, ће говорити о томе, како ћемо и на који начин доносити одрђене мјере, било на нивоу Републике, ево на нивоу Локалне самоуправе - каже Шеранић.

- Свакако да је основа ствар да све сви вакцинишу, како би могли да имамо спосбно радно становништво и да привреда на осјети, нови талас који се очекује - каже Јовица Радуловић, начелник општине Модрича.

Министар Шеранић позвао је Модричане, да се вакцинишу против вируса корона. Оне који су се вакцинисали у Србији позвао је да се пријаве код породичних љекара, да би и њихова имунизација била евидентирана.