latinica  ћирилица
06/04/2020 |  18:24 | Аутор: СРНА

Теслић: Под надзором још 262 лица, док их је 686 изашло

На подручју општине Теслић под надзором су 262 лица, од којих је 89 у карантину, а 686 је изашло из надзора, рекао је епидемиолог теслићког Дома здравља Стојан Смиљанић.
Теслић: Дом здравља  (Фото:tesliconline.com) -
Теслић: Дом здравља (Фото:tesliconline.com)

Он је изјавио новинарима да је здравствено стање лица у карантину добро.

- Према нашој евиденцији, већ у четвртак, за три дана, почећемо са отпуштањем корисника карантина који су навршили 14 дана боравака - истакао је Смиљанић и додао да ће по изласку сви бити тестирани.

Он каже да је на подручју ове локалне заједнице до сада укупно девет лица позитивно на вирус корона, од којих је једно на Инфективној клиници у Бањалуци, двоје на инфективном одјељењу добојске болнице, а шест је у студентском дому у Бањалуци.

Командант Штаба за ванредне ситуације Милан Миличевић рекао је да суграђани у огромном проценту поштују прописане мјере донесене с циљем спречавања ширења вируса корона, захваливши им на томе.

Он је навео да се на расписани локални позив на подстицајне мјере за набавку садног материјала за прољећну сјетву пријавило 2.500 лица.

С обзиром да је прољећна сјетва у току, Миличевић је истакао да се нема времена за јавну набавку према важећем закону која би трајала најмање мјесец и по дана, те да се та активност треба убрзати.