latinica  ћирилица
06/04/2020 |  13:44 | Аутор: СРНА

Цвијановић: СРНА препознатљива национална агенција

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Новинска агенција Републике Српске - СРНА у протеклим годинама, свеобухватним и објективним информисањем, стекла углед професионалне медијске куће и постала препознатљива национална агенција.
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Улога Новинске агенције Републике Српске изузетно је значајна и у овом тешком времену за Републику Српску, која се суочава се великим изазовима пандемије вируса корона, дајући допринос преданим радом, правовременим и квалитетним информисањем јавности - нагласила је предсједница Републике.

У честитки упућеној генералном директору Радмилу Шиповцу и главном и одговорном уреднику СРНЕ Татјани Парађина, редакцији и свим запосленима поводом 28 година од оснивања СРНЕ и крсне славе - Благовијести, Цвијановићева је у име грађана Републике Српске и своје име пожељела много успјеха у животу и раду и да СРНА успјешно настави развој јавног сервиса, да одговори на захтјеве професије и да иде у корак са технолошким промјенама.

СРНА је основана 7. априла 1992. године на Палама, одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ, као Српска новинска агенција.