latinica  ћирилица
06/04/2020 |  11:34 | Аутор: СРНА

Стевандић: Мјере дају резултате

Шеф Тима за надзор спровођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић рекао је да мјере на спречавању ширења вируса корона дају резултате, да је велики број спасених живота, те да се очекује да људи са лакшом клиничком сликом полако крену у кућне изолације и ускоро пад новозаражених.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Дајемо све од себе да епидемија не узме маха у Републици Српској и када упоредимо податке, не разликујемо се нарочито од земаља у региону - изјавио је Стевандић за ТВ Пинк.

Он је навео да су јуче потврђена три нова случаја, чиме је број обољелих од вируса корона у Републици Српској порастао на 302, а епидемија се држи под контролом, колико је то могуће, у овој ситуацији.

- Држимо епдемију, успорили смо је. Ноћас имамо двоје умрлих, што значи да за сада укупно имамо осам жртава, такође њих осам је и на респиратору. Стотињак је са лакшом клиничком сликом - рекао је Стевандић.

Он је истакао да се због неодговорног понашања појединца сада осјећају посљедице, али да је, ако се сагледа број обољелих и умрлих, и упореди са укупним бројем станвоника, ситуација слична као у регоину.

Стевандић је нагласио да су домови здравља прва линија одбране, па се на тај начин успорила епидемија.

- Због тих домова здравља, којих нема, на примјер, у Америци, ми смо успјели да мало успоримо епдемију. Јуче су нам стигла средства са масовну дезинфекцију простора. Добро стојимо, очекујемо пад новозаражених ускоро - рекао је Стевандић.