latinica  ћирилица
27/02/2020 |  01:55 ⇒ 09:22 | Аутор: СРНА

Додик: СДС и ПДП поданици СДА и странаца (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Народној скупштини да СНСД никада није био у коалицији са СДА, за разлику од СДС-а и ПДП-а који су били поданици те бошњачке странке и странаца.
Додик у НСРС - Фото: РТРС
Додик у НСРСФото: РТРС

Реплицирајући појединим опозиционим посланицима, Додик је на посебној сједници Народне скупштине рекао да су људи из ових странака били спремни на све само да би задржали позиције.

- При томе сте све вријеме радили против Републике Српске и на њеној сатанизацији. Ви сте најгори могући избор за Српску и српски народ. Са друге стране, ми смо увијек били за јасну и тешку политичку борбу и националну политику. Нисмо идеални, али смо сигурно бољи од вас и то се показује на изборима - поручио је Додик.

Он је оцијенио да су представници СДС-а и ПДП-а "политички лихвари и пузавци који се и у парламенту лично промовишу да би се домогли новог мандата".

- Нисте се борили да се сачува политичко јединство Српске. Није вам циљ да ојачате механизам заштите виталног националног интереса, нити да бринете о механизму координације у БиХ, већ малтретирање јавности, етикетирање и пљување власти - рекао је Додик и додао да неће дозволити опозицији да обезвређује успјехе власти и бројне корисне и успјешно реализоване пројекте у Републици.

Додик је навео да "СДС дебело и скупо плаћа слободу Мирка Шаровића", што многи знају у тој партији.

- Ја знам, а зна и Младен Босић и многи други из СДС-а да је надлежно тужилаштво у једном тренутку било спремно да покрене одређене истражне радње које се односе на убиство оснивача и генералног директора Српског осигуравајућег друштва Јахорина, Ристе Југовића. И чињеница је да онај ко је извршио то убиство рекао - ја сам добио 50.000, а остало ми није исплаћено. Он је налогодавац - изјавио је Додик.