latinica  ћирилица
14/10/2019 |  21:35 ⇒ 21:56 | Аутор: СРНА

Ковач: СДА декларацијом долила уље на ватру политичке кризе у БиХ

Члан Предсједништва Главног одбора СНСД-а Милан Ковач оцијенио је вечерас у Милићима да је СДА декларацијом долила уље на ватру политичке кризе у БиХ и вратила је у деведесете године прошлог вијека, Исламску декларацију Алије Изетбеговића, мајоризацију и прегласавање.
ОО СНСД Милићи - Фото: СРНА
ОО СНСД МилићиФото: СРНА

- Онемогућено је легалним и легитимним представницима српског народа из Републике Српске да саставе постојеће органе власти на нивоу БиХ од изабраних представника два ентитета и три народа, оптужујући за то СНСД и члана Предсједништва из Републике Српска Милорада Додика, што је апсолутно нетачно, и условљавајући нас АНП-ом - рекао је Срни Ковач, који је присуствовао тематској сједници Општинског одбора СНСД-а Милићи.

Он је поновио да је познат став Републике Српске, коју у овом моменту презентује СНСД, да постоји декларација у Народној скупштини Републике Српске да је Република Српска војно неутрална и да ће по питању НАТО-а пратити Србију.

- С тим у вези Република Српска није дефинисала своју позицију, а све да не би имали границу на Дрини као што смо имали деведесетих година - рекао је Ковач.