latinica  ћирилица
14/10/2019 |  19:06 ⇒ 19:07 | Аутор: СРНА

Матвијенко: Веома добри односи Русије и Србије

Предсједник Савјета Федерације, горњег дома Федералне скупштине Русије, Валентина Матвијенко изјавила је данас у Београду да су односи Русије и Србије у свим областима веома добри, посебно посљедњих година, та да имају стратешки карактер.
Маја  Гојковић и  Валентина Матвијенко - Фото: СРНА
Маја Гојковић и Валентина МатвијенкоФото: СРНА

Матвијенко је на састанку са предсједником Скупштине Србије Мајом Гојковић истакла да ће Савјет Федерације наставити да се залаже за добре односе са Србијом.

Гојковићева и Матвијенко истакле су да унапређењу добре сарадње посебно доприносе сусрети и договори предсједника Србије Александра Вучића и Русије Владимира Путина и указале да парламенти на законодавном нивоу реализују договоре и унапређују односе.

Они су потврдили да је скуп Интерпарламентарне уније у Београду потврда да је Србија суверена и независна држава, "која води самосталну политку" и "у коју могу да дођу представници земаља из читавог света", саопштено је из Скупштине Србије.

Гојковићева и Матвијенко истакле су значај борбе против ревизионизма историје и очувања сјећања на заједничку борбу у Другом свјетском рату.

Оне су у том контексту истакле значај очувања историјског сјећања и путем организовања манифестације "Бесмртни пук".

Гојковићева је истакла да су односи Србије и Руске Федерације добри и пријатељски, без отворених питања, као и да постоји добра сарадња на свим пољима.