latinica  ћирилица
26/09/2024 |  16:06 ⇒ 17:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Бећировићев говор наишао на лош пријем код свих озбиљних људи у свијету

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да оптужбе предсједавајућег Председништва БиХ Дениса Бећировића изнете у обраћању на Генералној скупштини УН на рачун Србије представљају ноторне лажи и опасну игру Сарајева, али да је то наишло на лош пријем код свих озбиљних људи у свијету.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Од великих играча нико им у то не вјерује. Нико не мисли да је било шта од тога могуће - рекао је Вучић за Пинк и истакао да у то - да Србија угрожава територијани интегритет БиХ, не вјерују ни Бошњаци у Сарајеву.

Бећировић је у обраћању Генералној скупштини УН оптужио руководства Републике Српске и Србије да угрожавају суверенитет и територијални интегритет БиХ, а као доказ за своје тврдње, Бећировић је навео недавно усвојену Декларацију свесрпског сабора.

Вучић је тим поводом рекао да је Србија упутила, на то што је рекао Бећировић, протестно писмо, у складу са процедурама УН.

Каже да Бећировићу то није први пут да ради, као и да им се чини да им је то посљедња прилика да окрену свијет против Србије.

- У претходне двије и по године надали су се бруталном нападу на Србију, уз свакодневну причу о томе како ћемо ми да нападамо неког у региону, како смо Путинови сателити, потрчко и не знам шта. Они никако не могу да разумију јер полазе од себе, а свако се креће у границама сопствене покварености. Они кад полазе од себе, они знају да су само патуљак и патрљак у чије име и за чији рачун одлучује неко други. И онда ајде да то вријеме искористимо и да покушамо нешто да учинимо против Србије - рекао је Вучић.

Истиче да, ипак, сви озбиљни људи у свијету знају да то није истина.

- Они су прослиједили писмено овдје свима, циркуларно информацију, како склањамо Титов гроб. Зато што знају да то наши пријатељи у Африци и Азији не би вољели да чују. А онда су се шокирали када су видјели моју изјаву. И онда су им људи долазили и говорили: Што лажете? Знамо Вучића, он је предсједник, погледајте шта је рекао, да ли га је неко смијенио у међувремену - рекао је Вучић.

Додаје да су се онда они нашли у небраном грожђу и потпуно изгубили живце и почели да говоре такве ствари.

- Јер су они мислили да је то са Титом њихова прилика да коначно покажу да нисмо ми ти који се залажемо за права неразвијених и земаља у развоју, већ да су то они, ма колико неважни били. И када им је то пропало, онда је нервоза наступила и морали су тако да реагују. Ми не морамо тако да реагујемо. Од великих играча нико им у то не вјерује. Нико не мисли да је било шта од тога могуће. Не вјерује им ни њиховом народ, ни Бошњаци у Сарајеву. И они знају да лажу, него тако им је лакше, биће неки избори сад вјероватно - навео је Вучић.

Podsjetimo, Предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић обратио се на 79. засједању Генералне скупштине Уједињених народа у Њуjорку и том приликом изнио низ оптужби на Српску и Србију, као и њихова руководства.