latinica  ћирилица
14/02/2018 |  10:01 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Чубриловић: У задатим оквирима урађено је много

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да је у Српској у задатим оквирима урађено много, да постоји одређена стабилност која је чињеница за успјешан досадашњи рад, те да садашња коалиција на власти траје готово 20 година.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Нисмо имали штрајкова, обустава, неисплаћених обавеза по било којем основу из буџета, уредна су плаћања према страним кредиторима, те према корисницима социјалних потреба", навео је Чубриловић.

Према његовим ријечима, у Српској није другачије него што је у неком другом дијелу БиХ или у државама у окружењу. "Свугдје је присутно задуживање, тренд одласка младих људи, економска ситуација генерално. Дијелимо судбину овог нашег укупног простора", оцијенио је он.

Чубриловић је напоменуо да то не значи да треба у потпуности бити задовољан оним што је постигла садашња власт.

Предсједник Народне скупштине оцијенио је да недостаје средстава за подршку развоју, прије свега, привреде и пољопривреде, односно реалног сектора, али је урађени посао, у оквирима могућег, оцијенио задовољавајућим.

"У односу на владе у окружењу, ништа то није ни боље ни горе. Крећемо се ка сигурној одрживости", поручио је Чубриловић.

О набавци 2.500 аутоматских пушака за МУП Републике Српске, Чубриловић је рекао да је то само опремање полиције за борбу против тероризма, а по угледу на друге полицијске јединице из окружења.

Чубриловић, који је замјеник предсједника ДНС-а, каже да у коалицији увијек постоји проблеми, али се увијек нађе и компромисно рјешење, јер је политика скуп компромиса.

"Нисмо истомишљеници, јер да јесмо, били бисмо иста партија", рекао је Чубриловић за портал "Вијести".

Он је истакао да је лако нешто развалити, али треба то градити.

На питање да ли су коалициони односи угрожени одређеним потезима који се тичу рудника "Љубија", али и кандидатурама за предстојеће изборе, он је рекао да појединачне ситуације не би везао за коалицију која је тренутно на власти у Републици Српској.

"Ова коалиција у Републици Српској старија је од свих појединачних проблема и траје готово 20 година. Исте странке биле су и на власти и у опозицији, посебно када је ријеч о ДНС-у и СНСД-у", напоменуо је он.

Чубриловић је подсјетио да је ДНС формирао платформу са којом ће ући у преговоре са потенцијалним сарадницима у коалицији за предстојеће изборе.

"Са оним са којим највише приближимо ставове и постигнемо договор, са тим ће се ићи на изборе. Ништа не могу прејудицирати", истакао је он, не искључујући могућност разговора са опозицијом.

Извор: СРНА