latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:31 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Шипово: Каран и Ковач положили камен темељац за изградњу нове Полицијске станице (ФОТО)

У Шипову је положен камен темељац за изградњу новога објекта Полицијске станице. Објекат вриједан милион и 50 хиљада марака требало би да буде завршен до краја наредне године.
Камен темељац за ПС Шипово - Фото: РТРС
Камен темељац за ПС ШиповоФото: РТРС

Објекат Полицијске станице у Шипову гради се на мјесту некадашњег објекта, који је срушен. Објекат стар 60 година, био је трошан и неуслован за рад. Нови ће се простирати на 745 метара квадратних.

- Сигуран сам да грађани Шипова осјећају да мирно живе у једном потпуно безбједном граду. Што је јако важно за динамику развоја општине Шипова. Поготово са њених туристичких потенцијала. И то стално говримо. Нема туризма без безбједности - рекао је министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран.

Изградња нове Полицијске станице тренутно је најзначајнији инфраструктурни пројекат у Шипову.

- Стварамо услове за функционисање локалне заједнице. Локалних полициских службеника. Гдје је полиција у сваком случају ослонац на функционисдање. Један стуб функционисања сваког локалне заједнице - рекао је начелник општине Шипово Милан Ковач.

Камен темељац за ПС Шипово (Фото: РТРС)

Постављањем надзорних камера, у Шипову ће наредне године бити реализован и пројекат "Безбједан град".

- Показао се као сјајан пројекат са аспекта превенције и откривања кривчиних дјела и саобраћајних прекршаја и кривичних дјела у саобраћају - навео је Каран.

Министар Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић, обишли су и радове на доградњи спрата на објекту Полицијске управе у Мркоњић Граду.