latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:14 | Аутор: РТРС

Бањалука: Током викенда из саобраћаја, због алкохола, искључено 116 возача

Бањалучка полиција искључила је из саобраћаја 204 возача, од тога 116 због вожње под дејством алкохола, а од једног је одузето возило након што је утврђено да за казн дугује 11.361 КМ.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Акција појачане контроле учесника у саобраћају проведена је током викенда на подручју у надлежности Полицијске управе Бањалука, а контролисано је 4.998 учесника, саопштено је из ове управе.

Због утврђене недозвољене количине алкохола у организму кажњена су и искључена из саобраћаја 204 возача, од тога је 15 задржано у службеним просторијама до истрежњења јер је утврђено да су возили са више од 1,5 промила.

Два возача одбила да се подвргну алкотестирању и лишена су слободе, а због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су четири возача млађа од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

Током акције спроведене с циљем унапређења безбједности саобраћаја евидентирано је и пет прекршаја управљања моторним возилом прије стицања права на управљање.

Ухапшена су и лица из Бањалуке чији су иницијали А.П, Д.Л, Е.Б, М.С. и Д.С. јер су током контроле возила којима су управљала одбила да се подвргну испитивању на присуство дроге у организму.

Бањалучка полиција јуче је ухапсила лица чији су иницијали М.С. и М.Ж., оба из Словеније, након што су код њих пронађени џоинти.

Ухапшено је и лице П.К. из Бањалуке након што је возилом марке "фијат" ушао у кружни ток у контра смјеру на раскрсници Гундулићеве улице и Алеје Светог Саве и тиме угрозио друге учеснике у саобраћају.

Од лица из Сарајева чији су иницијали Е.С. бањалучка полиција одузела је возило након што је утврђено да њиме управља прије стицања права на управљање, да је вишеструки повратник у чињењу прекршаја и да има евидентиран дуг око 11.361 КМ.

Полиција је јуче одузела возило "форд" од лица Е.С. због бојазни да ће наставити са чињењем прекршаја и против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом.