latinica  ћирилица
25/10/2024 |  11:40 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Званични сајт руског предсједника информисао јавност о састанку са предсједником Српске (ФОТО/ВИДЕО)

На званичном сајту руског предсједника објављен је састанак предсједника Руске Федерације Владамира Путина са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.
Руски Кремлин о састанку Путина и Додика (фото: kremlin.ru) -
Руски Кремлин о састанку Путина и Додика (фото: kremlin.ru)

Путин је одмах на почетку састанка, пожелио добродошлицу Додику, те истакао да је важно да сарадња са Српском буде у духу међусобног уважавања, истакли су на званичном сајту "kremlin.ru".

- Тако и треба да буде са братским народом. Знамо са кавим потешкоћама се суочавата, те кроз каква искушења пролазите. Надамо се ћете вашим карактером и духом грађана који живе у Републици Српској, који штите своје националне интересе, све ове потешкоће превазићи - додао је Путин. 

      View this post on Instagram

A post shared by Vladimir Putin President of Russia (@russian_kremlin)

Он је захвалио Додику на учешћу у виду посматрача на Самиту БРИКС-а.

- Надам се да је ово било корисно, за вас, бар са становишта да сте се нашли у материјалу онога што се дешава на самиту БРИКС-а. Сигуран сам да сте имали добре пословне и корисне контакте током овог догађаја - додаје Путин. 

Након састанка, предсједник Српске је за РТРС истакао да је од велике важности наставак сарадње Српске и Русије.

- Путин је имао преко 20 састанака, плус пленарни Самит БРИКС и имао је опет жељу да се видимо и у овако касно вријеме. Видио сам га као човјека који жели да стабилише односе у региону, али и цијеломе свијету. Он брани националне интересе Русије и то и сви други раде - рекао је Додик.