latinica  ћирилица
25/10/2024 |  09:53 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Милинчић: Састанак Додика и Путина - доказ да Српска не може бити изолована (ВИДЕО)

Посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Самиту БРИКС-а и састанак са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, је доказ да Српска не може бити изолована, рекла је у Јутарњем програму главни уредник руске агенције "Спутњик" Љубинка Милинчић.
Љубинка Милинчић - Фото: РТРС
Љубинка МилинчићФото: РТРС

- Сама чињеница да је Додик добио подршку Путина за опстанак Српске, да је имао прилику да затражи сарадњу с БРИКСОМ, све је то изванредна прилика коју је Додик веома добро искористио - истакла је Милинчићева, наводећи, да је запазила моменат током њиховог разговора, када је Путин истакао да се нада да је Додик искористио прилику у Казању, да оствари бројне контакте, са разним званичницима, а који имају потенцијал да допринесу економском развоју и сарадњи са Српском. 

Како она наводи, БРИКС је будућност, односно свијет који се тек развија.

- Онај дио који се окупио у Казању, је дио који има перспективу, и потенцијал за развој, много бржи од Европе - додаје Милинчићева. 

Завршен је историјски Самит БРИКС-а, за којег многи кажу да је епицентар стварања новог мултиполарног свијета.

Казањ је у ова три дана сабрао лидере земаља, које су окупљене у БРИКС, по учешћу БДП-а у свјетској приврди, надмашиле седам наразвијених земаља свијета.

На Самиту БРИКС-а, међу 36 државника, запажено је било и учешће предсједника Републике Српске Милорада Додика, што се могло видјети и по бројним интервјуима.

За предсједника Додика, ово је била прилика за важне састанке, а најзначајнији је онај са предсједником Владимиром Путином.