latinica  ћирилица
25/10/2024 |  09:09 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Имовина није у надлежности Предсједништва, покретање вета има јасну процедуру

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ће приједлог Закона о имовини бити скинут с дневног реда у Парламентарној скупштини БиХ, истичући да ово питање није у надлежности Предсједништва, те да је за покретање механизма вета потребно прегласавање на двије сједнице по истом питању, што сада није био случај.
Жељка Цвијановић (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је истакла да је због, прије свега, познате процедуре, изненађена коментарима који говоре о томе како је пропустила да стави вето на ово питање и поновила да имовина није у надлежности Предсједништва, те да је први пут о томе и гласано.

- Ово је био први круг гласања, уопште нисте имали два круга. То је постало све преполитикански. Увијек је добро упознати се о процедури, па онда нешто коментарисати. Није уопште лоше ни за једног човјека да прво каже да нешто не зна или да мора да провјери прије него што нешто каже - истакла је Цвијановић за Срну.

Она је навела да јој стална прегласавања, притисци, санкције, пријетње отежавају полтички рад и ангажман, али да је убијеђена да су политике које проводи исправне и добре, што јој даје снагу у раду.

Одговарајући на питање гдје види себе на општим изборима за двије године, Цвијановићева је рекла да ће то бити тамо гдје може да помогне политици СНСД-а и Српске, те да јој никада није било битно гдје је она лично, него како може бити од користи партији из које долази, Републици Српској и њеним грађанима.