latinica  ћирилица
25/10/2024 |  00:18 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Додик за РТРС након састанка са Путином: БРИКС успјешна платформа; Настављамо сарадњу (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да се на састанку са предсједником Русије Владимиром Путиом оцијењено да је БРИКС успјешна платформа која даје наду за свјетски мир и то ће бити добар путоказ за стабилизацију свјетских прилика.
Милорад Додик и Владимир Путин (Фото: Екатерина Чеснокова/brics-russia2024.ru) -
Милорад Додик и Владимир Путин (Фото: Екатерина Чеснокова/brics-russia2024.ru)

- И то сам рекао Путину, који је најзаслужнији за то - рекао је Додик.

Истакао је да настављају сарадњу и да је за Републику Српску ово велики успјех.

- Путин је имао преко 20 састанака, плус пленарни Самит БРИКС и имао је опет жељу да се видимо и у овако касно вријеме. Видио сам га као човјека који жели да стабилише односе у региону, али и цијеломе свијету. Он брани националне интересе Русије и то и сви други раде - рекао је Додик.

Истакао је да су разговарали и о завршетку Српско-руског храма у Бањалуци, те јачању туристичког потенцијала између Српске и Русије.

- Видимо да овдје је наш боравак покушан да се девастира разним измишљотинама као ова о камповима. Рекао сам Путину за то - рекао је Додик.

Додик истиче да БРИКС није против ЕУ.

- Он тежи сарадњи међу државама и народима. Путин је томе дао највећи допринос, али имате ту и велике силе попут Кине и Индије, и тај покрет расте из дана у дан, а Република Српска ће настојати да се избори за своју позицију у овој организацији. Ово је била успјешна и добра посјета, разговорали смо не дсамо људима из Русије, већ и другим свјетским званичницима. Ми ежлимо само да будемо препознатљиви, да искористимо свој капацитет - закључио је Додик.