latinica  ћирилица
25/10/2024 |  00:09 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Путин са Додиком: Стварамо механизме сарадње на основу равноправности (ВИДЕО)

Русија ствараа механизме сарадње на основу равноправности, рекао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин током састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком.
Додик и Путин -
Додик и Путин

- Већ знате за покушаје демонизације и сатанизације Русије. Током овог Самита неко је поставио питање да можда неко стоји иза нереда у западним престоницама. То је апсолутна будалаштина. Немамо чак ни алата да организујемо некакве нереде и шетње у западним престоницама. Али таква питања се постављају ради промовисања властите агенде и да се избјегне одговорност због ових фундаменталних грешака које Запад чини у односу на остале земље. Трудиће се било којим средствима да обезбиједе своју доминацију - рекао је Путин.

Путин каже да се времена мијењају.

- Ситуација у свијету се мијења и оно чиме се БРИКС бави . Још једном желим да поновим, ми се не боримо ни против кога, , нема никакве конфронтације, једноставно идемо својим путем - истакао је Путин.

Истакао је да разумије позицију Српске.

- Ми знамо са каквим тешкоћама се суочавате и преко каквих искушења да прелазите како би заштитили своје националне интересе. Драго ми је што вас видим овдје у Казању, и да вам је било корисно на Самиту БРИКС-а и да сте имали добре пословне контакте током овог догађаја - рекао је Путин током састанка.