latinica  ћирилица
24/10/2024 |  23:01 ⇒ 25/10/2024 | 11:06 | Аутор: РТРС

Додик се у Казању састао са Путином; Руски предсједник: Знамо да штитите своје националне интересе (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином у оквиру Самита БРИКС, међудржавном асоцијацијом, која обједињује Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужноафричку Републику.
Милорад Додик и Владимир Путин - Фото: РТРС
Милорад Додик и Владимир ПутинФото: РТРС

- Велика заслуга је ваша што смо имали прилику да видимо како то изгледа и вољели би да будемо укључени у неком формату у БРИКС - рекао је Додик током састанка.

Истакао је да је сарадња Српске и Русије пуна поштовања и разумијевања.

- Русија је званично четврта економија по ММФ и то показује да санкције не раде оно што они желе. Нажалост, и нама уводе санкције. Прије два дана смо одбили захтјев да се уводе визе за руске грађане, и ми то нећемо дозвоилити - истакао је Додик.

Додик је истакао да Русија није изолована.

- Нису успјели да изолују ни Русију ни вас лично, и то нас све јако радује. Хвала вам што сте нам омогућили да се овдје нађемо - навео је Додик.

Путин је навео да му је драго што види Додика у Казању.

- Ми знамо са каквим тешкоћама се суочавате и преко каквих искушења да прелазите како би заштитили своје националне интересе. Драго ми је што вас видим овдје у Казању, и да вам је било корисно на Самиту БРИКС-а и да сте имали добре пословне контакте током овог догађаја - рекао је Путин током састанка.

Ово је 26. састанак двојице лидера, којим су још једном потврђене добре везе Републике Српске и Руске Федерације.

Подсјећамо, Додик, који међу бројним свјетским лидерима присуствује Самиту БРИКС-а, претходно је истакао да је овај велики спољнополитички догађај окупио политичке представнике 36 земаља, међу којима је и делегација Републике Српске.

- Сачувати добре односе с Руском Федерацијом, руским народом и предсједником Владимиром Путином, главна је жеља Републике Српске - поручио је Додик.