latinica  ћирилица
24/10/2024 |  19:36 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске у Казању разговарао са бројним делегацијама; Вечерас састанак са Путином (ВИДЕО)

Завршен је историјски Самит БРИКС-а, за којег кажу да је епицентар стварања новог мултиполарног свијета. Казањ је у ова три дана сабрао лидере земаља које су, окупљене у БРИКС - по учешћу БДП-а у свјетској привреди, надмашиле седам наразвијених земаља свијета.
Милорад Додик на Самиту БРИКС (фото: Alexey Nikolskiy/brics-russia2024.ru) -
Милорад Додик на Самиту БРИКС (фото: Alexey Nikolskiy/brics-russia2024.ru)

На Самиту БРИКС-а, међу 36 државника, запажено је било и учешће предсједника Републике Српске Милорада Додика, што се могло видјети и по бројним интервјуима.

За предсједника Додика, ово је била прилика за важне састанке.

Најзначајнији је вечерас са предсједником Владимиром Путином.

- Веома ми је драго што сам био у прилици да сретнем и да се поздравим са многим делегацијама од Боливије до Далеког истока, гдје смо упознавали и говорили о томе шта је Република Српска, за шта се залажемо и шта је важно. Данас очекујемо састанак са представницима одређених руских компанија привредних. На крају дана и руским предсједником Владимиром Путином са којим ће разговарати о сарадњи Српске и Русије али и утисцима везаним за форум, који несумњиво историјског карактера, који омогућава и шаље поруку мира. Који није милитантан, него је скуп мира и сарадње - рекао је Додик.

Истакао је да је сама идеја БРИКС-а ју томе да суверене државе, народи и нације сарађују без икаквих оптерећења и настојања да им се наметне било шта.