latinica  ћирилица
24/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Глигорић: Станивуковић да објасни нејсану изјаву о угрожавању Бањалуке

Из Градског одбора Социјалистичке партије Српске Бањалука је саопштено да је ова партија спремна за разговоре са свим политичким актерима који имају изборни легитимитет, као и о свим питањима која су у интересу грађана Бањалуке, укључујући и формирање Скупштине Града. Међутим, Саша Глигорић, предсједник ГрО СПС Бањалука, је нагласио да је разговор о томе преурањен све док не буду објављени коначни и званични резултати избора.
Саша Глигорић - Фото: РТРС
Саша ГлигорићФото: РТРС

- Исто тако, разговори о програмима политичких странака нису релевантни у тренутку када су грађани Бањалуке својим гласовима јасно изабрали програм градоначелника Драшка Станивуковића. На њему је сада одговорност да тај програм спроведе у потпуности, као што то грађани и очекују - наглашава Глигорић.

Глигорић је поручио да посебно забрињава нејасна изјава Станивуковића који је рекао да је "спреман разговарати са представницима Републике Српске уколико Бањалука буде угрожена".

- Постављамо питање: Како Бањалука може бити угрожена? Ко угрожава наш град и на који начин? Од градоначелника тражимо појашњење ових изјава, јер је у интересу свих грађана Бањалуке да знају на шта тачно указују ови наводи, посебно у тренутку када се очекује мирно преузимање одговорности и спровођење изборних програма - закључио је Глигорић.