latinica  ћирилица
24/10/2024 |  15:24 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Којић: Дезинформације са циљем скретања пажње са вехабијских ћелија

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је да Бошњаци по уходаној шеми пласирају дезинформације о наводним камповима за обуку у Српској и такозваном малигном руском утицају с циљем да се "замагли" постојање вехабијских ћелија.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Којић је истакао и да није случајно да се дезинформације о наводним камповима пласирају у тренутку када предсједник Српске Милорад Додик има веома важне састанке и учествује на Самиту БРИКС-а у Русији с циљем унапређења економске стабилности Републике Српске.

- То је већ уходана шема коју Бошњаци упорно пласирају како би покушали да пласирајући дезинформације и лажи одрже тезу о такозваном малигном руском утицају - рекао је Којић Срни.

Упитао је и зашто се не каже гдје су ти кампови, ако постоје, те додао да се обично иде са тезом да су "постојали" јер се то не може показати.

- Ако су постојали, то су службе у окружењу могле да знају, као и Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ - рекао је Којћ који је и члан Заједничке комисије за надзор над радом ОБА.

Којић је оцијенио да је циљ таквих неистина да се потпуно замагли постојање одређених ћелија вехабијског покрета и напоменуо да је познато да постоји Маоча гдје је врло ограничен приступ.

- За њих је постојање Маоче легално и легитимно, па стога оно што не постоји покушавају да прикажу да постоји - рекао је Којић.

Он је закључио да није случајно да се пласирају те дезинформације у овом тренутку и да Американци настоје да сатанизују Републику Српску и прикажу ствари како они желе у оквиру глобалних политичких кретања.

Којић је нагласио да пласирање дезинформација само штети свим грађанима у БиХ, истакавши да би они који их пласирају требало и да одговарају.

- Најлакше је данас ставити етикету на некога или на један народ или на Републику Српску, а да се не сноси никаква одговорност. Те ствари треба да буду подвргнуте систему одговорности - закључио је Којић након навода америчке Амбасаде која је изразила забирнутост због наводних кампова за обуку у Српској у којима обучавају Руси.