latinica  ћирилица
24/10/2024 |  14:20 | Аутор: СРНА

Стевандић: У Српској не постоје кампови нити било шта слично

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да у Српској не постоје кампови у којима Руси обучавају младе за изазивање нереда, нити постоји било шта слично.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Нити је ко од нас то тражио, нити је када постојала нека домаћа група која сарађује у било којем облику са Русијом, а која се тим бавила - рекао је Стевандић поводом саопштење Амбасаде САД у БиХ да су "забрињавајући извјештаји из Молдавије о постојању кампова у Српској у којима Руси обучавају младе за изазивање нереда".

Он је рекао да је потпуно сигуран да је та информација свјесно пласирана према Амбасади САД у БиХ, те изразио жаљење што је америчка Амбасада то пустила у јавност, јер у Српској не постоји ништа слично.

Стевандић је рекао да је интерес Републике Српске да се на њеној територији не дозволи ништа што нагиње према тероризму.

- У Републици Српској не постоје никакве терористичке групе, ни са једне стране, ни у једном облику, ни у чијем интересу. Наш је став да такве ствари у Српској не смију да постоје - истакао је Стевандић за Срну.

Он је поздравио одржавање састанка свих званичника и надлежних служби који је за суботу, 26. октобра, најавио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Српске изјавио је данас да је прича о камповима за обуку обична лаж којој се придружила и Амбасада САД у БиХ, те најавио да ће у суботу, 26. октобра, организовати састанак свих званичника и надлежних служби да би то и доказао.

Додик је навео да ће обавијестити и Русију о лажима које се пласирају против Републике Српске.