latinica  ћирилица
24/10/2024 |  13:08 ⇒ 13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић са Туском о јачању билатералних односа, путу Србије ка ЕУ и ситуацији на КиМ

Предсједник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са предсједником Владе Пољске Доналдом Туском, са којим је разговарао о јачању билатералних односа, путу Србије ка ЕУ, ситуацији на АП КиМ и актуелној ситуацији у региону и свијету.
Александар Вучић и Доналд Туск - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Александар Вучић и Доналд ТускФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Одличан и садржајан састанак са Доналдом Туском на којем смо потврдили посвећеност јачању билатералних односа и продубљивању сарадње у кључним питањима од узајамног значаја и интереса - навео је предсједник Вучић на Инстаграму.

Истакао је да је једна од кључних тема била ситуација на АП Косово и Метохија и да је изразио велику забринутост због готово немогућих услова у којима српски народ живи и поновио доследну опредјељеност за мирно рјешавање свих питања кроз дијалог.

Предсједник је додао да је разговарано о путу Србије ка ЕУ и евроинтеграцијама земаља Западног Балкана, као и о потреби за јаснијим сигналима из Брисела у погледу проширења Уније.

- Истакао сам значај који наша земља придаје сарадњи са Пољском, не само због подршке нашем ЕУ путу, већ и по питању јачања економских односа и потенцијала за инвестирање у стратешке пројекте - навео је Вучић.

Додао је да је разговарано и о актуелној ситуацији у региону и свијету и заједничким изазовима, попут безбједносних и економских и да је у том контексту нагласио значај интензивирања дипломатских напора како би се пронашла трајна рјешења за нарастајуће потешкоће са којима се сви суочавамо.

- Овај састанак уједно представља и значајан корак ка продубљивању пријатељских односа између Србије и Пољске и јачању европске будућности наше земље, на чему сам посебно захвалио уваженом госту - написао је председник Вучић на Инстаграму.