latinica  ћирилица
24/10/2024 |  11:26 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Билећа поново има Музичку школу (ВИДЕО)

Након више од 30 година Билећа поново има Музичку школу.
Клавир - Фото: РТРС
КлавирФото: РТРС

У подручном одјељењу Музичке школе Свети Роман Мелод из Невесиња, у Билећи ће се ученици музички образовати, за сада, на два одсјека за клавир и хармонику.

У ово одјељење уписано је 49 ученика.

Подручно одјељење Музичке школе у Билећи почело је са радом прошле седмице, а свој рад озваничили су синоћ концертом ученика који су положили пријемни испит.

- То је веома битно за дјецу да се музички образују и да пробају да свирају те неке инструменте које можда нису имали могућност да свирају ових година. Ако знамо да је Музичка школа прије 30 година у Билећи постојала, и сада ће наша омладина у Билећи моћи да свира инструменте клавир и хармонику за почетак - навео је Бојо Милошевић, директор Музичке школе Свети Роман Мелод, Невесиње.

Ученицима у Билећи знање ће преносити четири професора из Билеће, Требиња и Сарајева.

- Овдје имамо и неке старије ђаке које нису имали прије прилику да похађају Музичку школу и они сада у мало старијим годинама за те разреде, али њих ћемо такође прилагодити уколико буду вриједно радили они ће надокнадити то што су пропустили можда у неким претходним годинама када у Билећи није било Музичке школе - истакао је Драган Јелачић, професор хармонике.

Музичка школа Свети Роман Мелод у Невесињу отворена је 2005. године.

Три године касније отворено је подручно одјељење ове школе у Гацку.

Заједно их похађа 219 ученика уз нових 49 у подручном одјељењу у Билећи које је смјештено је у Дому културе Јефто Дедијер.

У оквиру овог Дома опремљени су кабинети за извођење индивидулане наставе клавира и хармонике, као и кабинет за групну наставу солфеђа.