latinica  ћирилица
27/10/2024 |  14:17 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Сајам књига у Београду посјетило више од 200.000 људи

Овогодишњи, 67. Међународни београдски сајам књига, који се данас завршава, имао је рекордних, више од 200.000 посјетилаца, рекла је директор Београдског сајма Данка Селић.
Сајам књига у Београду - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Сајам књига у БеоградуФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Селићева је на завршној конференцији за новинаре истакла да је на Сајму који је одржан под слоганом "Реч је слободна" учествовао 881 излагач, од којих 424 директна, и то 340 домаћих и 84 из 14 земаља свијета, а пратило га је више од 1.200 акредитованих новинара.

Предсједник Одбора Међународног београдског сајма књига Душан Ковачевић рекао је да су на овом сајму посјетиоци имали прилику да се уживо сретну са бројним писцима, а да су посебно упечатљиве биле колоне дјеце која су посјетила сајам.

Земља почасни гост сајма била је Куба, а амбасадор те земље у Србији Лејде Родригес Фернандес, истакао је да је кубанска делегација угледних писаца и умјетника имала прилику да представи своју културе, али и да посјете српске институције и упознају се о традицији српске нације.

- Важно је да се односи у области културе и даље развијају. Сигуран сам да ће посјетиоци и пријатељи Србије, учешће Кубе памтити са најљепшим сјећањем, као прве земље која је из Латинске Америке била почасни гост - рекао је Лејде.