latinica  ћирилица
24/10/2024 |  08:15 ⇒ 08:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Уручене годишње награде "Годум", Бајаги награда за животно дјело

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије уручило је синоћ годишње награде "Годум" у Установи културе "Вук", а награда за животно дјело додијељена је Момчилу Бајагићу Бајаги.
Момчило Бајагић Бајага (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Момчило Бајагић Бајага (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Бајагић је истакао значај ове награде, наглашавајући да она долази од колега које су најбоље упознате са изазовима музичког живота.

- Драго ми је и што су ми признање додијелили у години нашег јубилеја, хвала им на томе - истакао је он током седме додјеле награда.

Каријера му је, како је изјавио, донијела много добрих људи, лијепих тренутака, снимљених пјесама и бројних концерата.

- Донијела ми је много задовољства. Никада нисмо правили паузу као бенд. Свирали смо и у најгорим годинама и до двјеста концерата годишње. У овој јубиларној години премашићемо бројку од седамдесет концерата - навео је Бајагић.

Он је на свечаном уручењу извео нумеру "Добро јутро џезери" у пратњи бенда "Годум".

Награда за рок музику, која од ове године носи име "Борисав Бора Ђорђевић", додијељена је Николи Врањковићу за његов "тамни, емотивни и уздижући рок".

Након преузимања награде, он је извео пјесму "Теорија забаве".

Награда за најуспјешнијег поп извођача додијељена је Тијана Богићевић, која је, како су навели из жирија, "синоним за емотивност на сцени".

Она је извела пјесму "Крила од дима".

Признање "Мирослав Миша Алексић" за нове наде уручено је Иви Лоренс јер је "енергијом и гласом освојила срца публике широм региона".

Лоренс је, након уручења, извела пјесму "Странац".

Добитник награде "Душко Гојковић" за џез музику је Иван Алексијевић, чија је музика "прожета ритмовима слободе и духом аутентичности".

Повеље Удружења за допринос развоју музичког стваралаштва и интерпретације на пољу џеза, забавне и рок музике добили су Владислав Пејак, Радио 202, Рок радио, Витомир Симурдић, Драгослав Станисављевић Фреди и Виктор Чикеш.

Добитник посебне повеље поводом 50 година рада и посвећености музичком стваралаштву је Срђан Марјановић.
Награде за најемитовањије нумере понеле су нумере "Љубав овде више не станује" Рибље Чорбе, "Но пассаран" Жељка Васића и "Цан yоу диг ит?" Васил Хаџиманов бенда.

Ова признања додијељена су у сарадњи са организацијама СКОЈ и ПИ.

Прије уручења награда, на видео-биму приказан је "Ин мемориам" са фотографијама преминулих умјетника, међу којима су Мирослав Живановић Прле, Роберт Немчек, Милош Стојисављевић Цајгер, Драгољуб Црнчевић Црнке, Зоран Ерић, Дејан Вучићевић, Слађана Милошевић и Борислав Бора Ђорђевић.

Удружење је подржало Министарство културе.