latinica  ћирилица
22/10/2024 |  19:20 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Гогановић се извинио амбасадору Аустрије због скандалозног догађаја са кадетом из БиХ

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић присуствовао вечерас у Сарајеву пријему који је организовала Амбасада Аустрије у БиХ, поводом Националног празника.
Гогановић на пријему - Фото: СРНА
Гогановић на пријемуФото: СРНА

Гогановић је разговарао са амбасадором Аустрије у БиХ Георгом Дивалдом и војним аташеом Ерихом Симбиргером, честитао им Национални празник и упутио извињене, у име Министарства одбране у Савјету министара, поводом скандалозног догађаја у Аустрији када је кадет из БиХ одбио да се рукује са аустријским министром одбране, јер је жена, правдајући се наводним вјерским убјеђењима.

- Аустрија је наш велики међународни партнер који нас подржава у развоју Оружаних снага и школовању наших кадета. Искрено се надам да овај догађај неће нанијети штету нашим односима и негативно утицати на радикализацију држављана Аустрије који су исламске вјероисповјести - констатовао је Гогановић.

Гогановић је разговарао и са трговинским савјетником при аустријској Амбасади Мартом Суда и изразио увјерење да Република Српска, али и цијела БиХ могу додатно унаприједити трговинску размјену са Аустријом и да на томе треба додатно радити у наредном периоду.