latinica  ћирилица
25/10/2024 |  14:19 ⇒ 14:19 | Аутор: СРНА

Ухапшено осам особа по потрагама Интерпола, полиције и судова

Припадници Граничне полиције БиХ у протеклих седам дана ухапсили су осам особа за којима су Интерол, судови и полиција расписали потраге.
Гранична полиција - Фото: СРНА
Гранична полицијаФото: СРНА

На Аеродрому Сарајево јуче је ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали С.О. /39/ за којим је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу због фалсификовања исправе.

Он је у Сарајево стигао летом из Београда и предат је службеницима МУП-а Кантона Сарајево, саопштено је из Граничне полиције.

Дан раније на Аеродрому Сарајево припадници Граничне полиције ухапсили су и држављанина Турске чији су иницијали А.С. /25/, јер је утврђено да је Интерпол Визбаден за њим расписао потјерницу због оружане пљачке.

Он је контролисан на уласку у БиХ на лету из Истанбула, а осим њега на аеродрому Сарајево ухапшен је још један држављанин Турске чији су иницијали А.С. /35/ за којим је Интерпол Брисел расписао потјерницу због кривичних дјела у вези са опојним дрогама и крађом.

Истог дана на Аеродрому Сарајево ухапшен је и држављанин БиХ чији су иницијали С.Б. /36/, јер је провјерама утврђено да га потражују Основни суд у Бијељини због кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година и Општински суд у Калесији због кривичног дјела лажно пријављивање.

Он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељине.

Припадници Граничне полиције Бијељина јуче су на граничном прелазу Попови ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали Д.М. /30/, јер је установљено да је МУП Републике Српске расписао потрагу за њим због кривичног дјела тјелесна повреда.

На граничном прелазу Габела Поље 22. октобра ухапшен је држављанин Хрватске чији су иницијали Н.М. /47/, јер је утврђено да су МУП Републике Српске и МУП Херцеговачко-неретванског кантона расписали потрагу за њим због кривичног дјела превара.

Припадници Граничне полиције су на прелазу Шепак 21. октобра ухапсили жену чији су иницијали С.Х. /43/, јер је утврђено да је општински судови у Травнику и Високом потражују због кривичног дјела крађа.

Она је контролисана на изласку из БиХ, а предата је службеницима Центра судске полиције у Тузланском кантону.

На прелазу Велика Кладуша 18. октобра ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали А.Х. /34/, кога Општински суд у Завидовићима потражује због насиља у породици, напада на службену лице у вршењу послова безбједности, оштећење туђе ствари, одузимање туђе покретнине, насилничко понашање и крађу, те Општински суд у Грачаници због насилничког понашања.

Он је предат службеницима Судске полиције Унско-санског кантона.