latinica  ћирилица
22/10/2024 |  13:24 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Предложена мјера притвора због насиља у породици

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњиченог лица Л. М., рођен 1994. године, из Бањалуке, упутио је данас приједлог за одређивање мјере притвора Основном суду у Бањауци, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело "омогућавање уживања опојних дрога" и "насиље у породици или породичној заједници".
Привођење - Фото: РТРС
ПривођењеФото: РТРС

- У Бањалуци, дана 20. октобра 2024. године, осумњичени је прекршио заштитну мјеру забране узнемиравања или ухођења жртве насиља у породици супруге, оштећене К.Л., коју му је изрекао Основни суд у Бањалуци,на начин да је примјеном насиља угрозио спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље оштећене, а претходног дана навео оштећену и на уживање опојне дроге - додаје се у саопштењу.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.