latinica  ћирилица
21/10/2024 |  17:04 ⇒ 18:08 | Аутор: sputniknews.com

Медведев одговорио на "пријетње" Трампа да нападне Москву

Бивши предсједник САД Доналд Трамп у дијалогу са руским лидером Владимиром Путином сигурно није пријетио било каквим "нападима на Москву", изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев (фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA ) -
Дмитриј Медведев (фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA )

Он се осврнуо на писања медија да је Трамп изјавио на састанку са уредништвом Волстрит џурнала да је, наводно, пријетио руском предсједнику Владимиру Путину да ће извести напад на Москву, ако Русија "буде прогонила Украјину".

- Трамп се занио. Да ли је заиста говорио о "нападу на проклету Москву"? Наравно да не. Он је обично питом на преговорима. И постоји само један одговор на такве ријечи: и ваш проклети Вашингтон ће такође бити погођен. Генерално, наши односи с њим су прилично топли - написао је Медведев на друштвеној мрежи Икс и објаву је пропратио емотиконом који плаче од смијеха.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков, поводом медијског писања да је амерички предсједнички кандидат Доналд Трамп наводно запријетио руском лидеру Владимиру Путину да ће "напасти Москву уколико Украјина буде нападнута", рекао је да се у САД чује много ватрених изјава у оквиру завршне фазе предизборне кампање.

Раније је Трамп више пута говорио да је у добрим односима са руским лидером и да би могао да ријеши украјински сукоб у случају побиједе на новембарским изборима у САД.