latinica  ћирилица
21/10/2024 |  12:16 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Током викенда више лица лишено слободе због злоупотребе опојних дрога

Бањалучка полиција ухапсила је током викенда седморо лица због кривичних дјела из области дрога, те због нарушавања јавног реда и мира и безбједности саобраћаја.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

Због омогућавања уживања дрога полиција је ухапсила лице чији су иницијали М.В. из Бањалуке, а због прекршаја из Закона о јавном реду и миру лице М.Р, такође, из Бањалуке.

Код М.В. је утврђено присуство кокаина и амфетамина у организму, а код М.Р. присуство кокаина, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Приликом хапшења, од лица М.В. одузета је одређена количина кокаина, као и други предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелом.

Приликом редовних послова, полиција је у Булевару војводе Степе Степановића уочила лице М.П. из Бањалуке, како са дисплеја мобилног телефона конзумира бијелу прашкасту материју, а тестирањем је утврђено присуство амфетамина у организму.

Полиција је ухапсила и лице Б.Ћ. из Бањалуке које је возило нерегистровано возило, а за које је контролом утврђено да у Регистру новчаних казни дугује 2.476 КМ.

Приликом тестирања код ухапшеног је утврђено присуство амфетамина у организму.

Полиција је ухапсила и лице С.С. из Лакташа, те З.Ј. и И.Ф. из Бањалуке, код којих је пронађена и одузета одређена количина марихуане.

Од јануара до септембра на подручју Полицијске управе Бањлаука евидентирана су 503 случаја злоупотребе дрога, 59 кривичних дјела и 444 прекршаја, због чега је 440 лица лишено слободе, а одузете су различите врсте дрога.

Припадници Полицијске управе Бањалука обавили су криминалистичку обраду два лица из овог града С.Б. и Ј.М. због сумње да су из више маркета украла различите артикле, вриједне 619 КМ, у периоду од 11. јула до 13. октобра.

Након комплетирања и документовања предмета, против ових лица слиједи достављање извјештаја Окружном тужилаштву Бањалука о почињеним кривичним дјелима.