latinica  ћирилица
20/10/2024 |  13:21 | Аутор: Агенције

Огласила се школа у Суботици у којој је избодена ученица

Због инцидента вршњачког насиља који се десио у петак у ОШ "Сечењи Иштван" у Суботици, а у коме је дјечак осмог разреда ножем напао и исјекао вршњакињу на часу и коме је судија за малољетнике одредила притвор од тридесет дана, огласила се стручна служба школе, гдје је издала саопштење у коме се наводи да је повријеђена једна ученица.
Вршњачко насиље - Фото: РТРС
Вршњачко насиљеФото: РТРС

- Физичке повреде ученице нису опасне по живот, адекватно и стручно су саниране. Школа је одмах реаговала у складу с упутством Министарства просвете за кризне догађаје, те предузела кораке из своје надлежности и укључила институције из спољашње заштитне мреже које су одмах реаговале - навели су у саопштењу.

Обавијештени су Хитна помоћ, Министарство унутрашњих послова, Школска управа Сомбор и Министарство просвјете.

- Од наредне недјеље и докле год буде потребе, наставници и стручна служба школе пружаће подршку свим ученицима и наставницима како би се кризни догађај превазишао - наводи се у саопштењу.

Стручна служба ове школе апелује на јавност и медије да се суздрже од ширења дезинформација.

Иначе, у тој школи се у јануару догодио још један инцидент, када је ученик осмог разреда пријетио да ће побити дио ученика, наставни колектив, разредног и наставницу хемије.