latinica  ћирилица
21/10/2024 |  11:39 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Ухапшено лице због кршења забране приближавања жртви насиља у породици

Полиција у Бањалуци ухапсила је лице из тог града чији су иницијали М.Л. које је осумњичено да је под дејством дроге прекршило забрану приближавања жртви насиља у породици.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

- Лице М.Л. ухапшено је јуче, а приликом поступања по пријави насиља у породици утврђено је да је прекршило заштитне мјере суда, које се односе на забрану приближавања жртви на удаљености од 200 метара, а код овог лица је утврђено присуство дроге БЗО и АМП у организму - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

На основу наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва извршен је претрес стана и возила које користи лице М.Л.

Том приликом је одузета дрога "спид" укупне бруто масе 16,8 грама, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела омогућавање уживања дроге, наводи се у саопштењу.

Ухапшено лице осумњичено је да је починило кривична дјела насиље у породици или породичној заједници и омогућавање уживања дроге.

Лице М.Л. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено на даље поступање дежурном тужиоцу Окружног тужилаштва Бањалука.