latinica  ћирилица
19/10/2024 |  14:32 | Аутор: Агенције

Борац уочи дербија: Опасан везни ред Жељезничара

Фудбалери Борца настављају с добром игром, па након мечева са Вележом и Игманом, током репрезентативне паузе, сада их очекује дерби са екипом Жељезничара у 10. колу Премијер лиге БиХ.
ФК Борац - Фото: Уступљена фотографија
ФК БорацФото: Уступљена фотографија

Дуел старих ривала на програму је у недјељу од 19.45 часова, а своја очекивања пред сусрет са тимом из Сарајева изнијели су тренер црвено-плавих Младен Жижовић и лијеви бек Себастијан Ерера.

– Очекује нас првенствена утакмица са Жељезничаром који ове сезоне има велике амбиције. То су показали и на отварању првенства. Врло добро су се појачали на свим позицијама, промијенили су пола тима и довели много искусних играча који знају да играју ову лигу, који знају како се играју овакве утакмице. Искуства имају највише у у везном реду, такође у нападу са Сулејманом Крпићем знају да буду опасност сваком клубу у лиги, па тако и овдје – каже Жижовић.

- Утакмице између Борца и Жељезничара су годинама биле права спортска посластица и дерби. Тако ће вјероватно бити и сутра, те овом приликом још једном позивам навијаче да нас подрже на нашем путу. Надам се да ће тако бити и желим им се захвалити за све оно што нам пружају у протеклом периоду - истиче Жижовић.

Згуснут распоред је кренуо за Бањалучане, практично ће цијели октобар и дио новембра играти по два меча седмично, али Жижовић се нада да ће црвено-плави издржати паклени ритам и остварити добре резултате.

- Утакмице које су иза нас биле су веома тешке са свих аспеката, јер смо играли двије утакмице у репрезентативној паузи и остали без играча који су наступали у својим селекцијама. Они су се накнадно прикључивали и одрадили на врхунски начин, те остварили двије побједе. Налазимо се при самом врху, желимо да добру игру из Коњица још једном потврдимо квалитетном партијом и дођемо до три бода која ће нас још више учврстити на тој позицији, да дишемо за вратом тренутно водећем Зрињском. Још једном кажем, наше амбиције су три бода, но морамо бити фокусирани и обазриви. Мислим да је најјачи дио Жељезничара везни ред који има доста искуства. Морамо их неутралисати и надам се да ће тако и бити – додао је тренер Борца.

Згуснут распоред и ритам већ узимају маха када је ријеч о спремности играча због повреда.

- Већ од раније знамо да смо Вуковића изгубили за ову полусезону. Једног битног играча у концепцији тима. Граховац такође није у конкуренцији за ову утакмицу, видјећемо данас какво је стање са Деспотовићем. Имамо још неколико ровитих и болесних играча. У свему овоме ћемо изабрати најбољих 11 који ће тражити три бода - закључио је Жижовић.

Незамјењива улога у свим сусретима Борца је лијеви бек Себастијан Ерера који у посљедње вријеме показује сјајну форму, а Колумбијац очекује наставак добрих партија својих саиграча и у недјељном сусрету.

- У сутрашњој утакмици очекујем да уз доста борбености и залагања дођемо до доброг резултата и три бода. Такође, очекујем и велику подршку навијача, да ће бити доста бројнији него на претходним мечевима, а то ће нам бити додатни вјетар у леђа. Учинићемо све да дођемо до циља и да се мирно окренемо европским изазовима - додао је Ерера.