latinica  ћирилица
19/10/2024 |  14:14 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Жао ми је оних што желе да се повучем, још ће да ме гледају!

Новак Ђоковић и не помишља да подвуче црту испод сјајне каријере.
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

За разлику од вјечитих ривала, Роџера Федерера који се повукао 2022, и Рафаела Надала, који ће то учинити у новембру, Новак још игра за највеће титуле.

У великом интервјуу за аргентински Ла Насион, Новак је упитан шта га још мотивише и какви су му планови даље.

- Дубоко изнутра осјећам да могу да освојим још Грен слемова. То што ме још гура да се такмичим, поготово на Грен слемовима је осјећај да сам и даље кандидат да их освојим. И, такође, и за земљу. Волим да играм у Дејвис купу за Србију. Када морам да се мотивишем, постоје двије ствари: једна је да наставим да вјерујем да имам могућност да се борим за највеће титуле и освајам их. И друга је: тенис је и даље моја највећа платформа да урадим друге ствари које ме интересују и дијелим поруке, било да се односе на тенис, друштво, неке моје подухвате, нешто што озбиљно гради моје насљеђе, мој бренд - рекао је он.

Ђоковић истиче да се и даље добро осјећа и да за сада не види разлог да размишља о престанку каријере.

- И даље осјећам да уживам у цијелом процесу који ми доноси све бенефите, отуда, зашто да не наставим? Неки људи мисле да је требало да се из тениса повучем када сам био на врху, "освојио си злато, све, реци збогом". Неки опет мисле да би требало да наставим док год мислим да могу да будем фаворит на слемовима. Мислим попут њих. Можда ћу промијенити мишљење, ко зна. За сада осјећам да желим да наставим. Колико дуго? Путовати и проналазити мотивацију ми постаје све теже. Није лако. И још мање кад имам дјецу. Не желим да будем дуго ван куће, али и даље имам ту глад. Тако да ми је жао оних који желе да се повучем, мораће још да ме гледају - поручио је Србин. 

Четврти рекет свијета ће на егзибицији Слем шест краљева, вечерас у Ријаду, играти у мечу за треће мјесто са Рафаелом Надалом.