latinica  ћирилица
19/10/2024 |  11:08 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Брчко: Мјесец дана дружења са књигом (ВИДЕО)

У Градској библиотеци у Брчком почело је обиљежавање Мјесеца књиге и трајаће до средине новембра. Организоване су промоције књига, како за млађе, тако и старије љубитеље читања.
Брчко, мјесец књиге - Фото: РТРС
Брчко, мјесец књигеФото: РТРС

Мјесец књиге Градска библиотека у Брчком обиљежава промоцијама домаћих аутора, као и радионицама за најмлађе.

Лејла Хогић, директорка Градске библиотеке Брчко, рекла је да су радионице организоване за првачиће и предшколце, што је код њих изазвало велико интересовање и показало се као успјешан пројекат. Она је навела да им данас у госте долази писац Стево Грабовац из  Бањалуке у друштву са издавачком кућом Имприматур.

Прва у низу је управо промоција Грабовчеве књиге "Послије забаве", овјенчане престижном Ниновом наградом.

- Жеља и потреба која је постојала да напишем ту причу је заправо то што такви ужасни догађаји бивају заборавњени. Нисам могао да се помирим са тим и онда схватим да ту једино може књижевност нешто да уради - рекао је Грабовац.

"Послије забаве" роман је о злочину, оцу, породици, пријатељима, одрастању, али првенствено о злу.

Издавач Борис Максимовић је за овај роман истакао да је писан приступачним језиком.

- Стево сам каже да је један од оних аутора којима је задатак да исприча причу. Намјерно се ишло на то да језик буде што једноставнији - рекао је он.

У оквиру обиљежавања Мјесеца књиге у Брчком, биће одржно девет промоција, а помоћ у реализацији пружило је Удружење љубитеља умјетности Брчко.