latinica  ћирилица
18/10/2024 |  22:39 | Аутор: sputniknews.com

Трамп "украо шоу" на добротворној вечери (ВИДЕО)

Републикански кандидат за предсЈедника САД Доналд Трамп "украо је шоу" на традиционалној Ал Смитовој вечери, на којој се прикупљају средства за католичке организације за дјецу, и упутио критике на рачун демократа.
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Због митинга у Висконскину Камала Харис није присуствовала вечери Меморијалне фондације Алфреда Е. Смита (бивши гувернер Њујорка, демократа и први католик који је добио номинацију за предсједника САД 1928. године), догађају који традиционално окупља предсједничке кандидате још од 1960. године.

У свом обраћању Трамп је рекао да је био шокиран вијешћу да Камала неће доћи.

- Заиста сам се надао да ће стићи јер нам никад доста њеног прелијепог смеха. Смије се као луда - рекао је бивши предсједник.

- Ако сте заиста хтели да потпредсједница Харис прихвати ваш позив, претпостављам да је требало да јој кажете да су средства намијењена за спасавање пљачкаша и изгредника у Минеаполису и она би била овдје, гарантовано - додао је, алудирајући на фонд за плаћање кауције "мирним демонстрантима" који су пљачкали по граду послије убиства Џорџа Флојда и који Харисова подржава.

Трамп је поменуо и демократског кандидата за потпредсједника, Тима Волца.

- Мислио сам да су демократе луде због тога што причају да мушкарци имају менструацију. Онда сам упознао Тима Волца - рекао је Трамп и додао да ће Волц, упркос томе што није био присутан, рећи да је био на вечери.

Није био поштеђен ни актуелни председник Џозеф Бајден, за кога је Трамп рекао: Да су демократе заиста жељеле да неко не буде са нама вечерас, послали би Џоа Бајдена.

- Једва може да прича, једва да састави двије кохерентне реченице, који изгледа да има менталне способности дјетета. Ово је особа којој ништа не иде, нема никакве интелигенције. Али доста о Камали Харис - подсмијехнуо се Трамп.

На "тапету" се нашао и лидер деморката у Сенату, Чак Шумер, поред ког је Трамп сједио на вечери.

- С обзиром колико је воук ваша партија постала, ако Камала изгуби имаћеш прилику да постанеш прва жена предсједница - рекао му је.

Иако је најавио да ће се нашалити и на свој рачун, одустао је од те идеје.

- Не. Немам ништа. Једноставно не видим смисао у томе да "пуцам" на себе (да се шали на свој рачун) када други људи пуцају на мене - рекао је Трамп.