latinica  ћирилица
18/10/2024 |  18:07 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Добој: Предложен притвор за шесторицу ухапшених

Окружно јавно тужилаштво у Добоју преложило је одређивање притвора за шест лица са подручја овог града која су ухапшена након што је код њих пронађена дрога и аутоматска пушка, а која се доводе у везу и са обљубом лица млађих од 15 година, речено је Срни из овог тужилаштва.
Привођење - Фото: РТРС
ПривођењеФото: РТРС

Ријеч је лицима чији су иницијали К.Д, П.Н, С.Д, М.С, Н.Ђ. и Л.С.

Из добојског Окружног тужилаштва наводе да се лице К.Д. терети за кривично дјело омогућавање уживања дрога и обљуба дјетета млађег од 15 година.

Лицу П.Н. се на терет стављају два кривична дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година, лицу С.Д. обљуба са дјететом млађим од 15 година, а лицу М.С. омогућавање уживања дрога.

За продужено кривично дјело омогућавање уживања дрога и обљуба са дјететом млађим од 15 година терети се лице Н.Ђ, а лице Л.С. за омогућавање уживања дрога.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени боравком на слободи могли поновити кривична дјела.

Ријеч је о кривичним дјелима за која је запријећена казна затвора у трајању од 10 година или строжа и која су посебно тешка с обзиром на начин извршења и посљедице, речено је из добојског тужилаштва.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју.

Ова лица јуче је ухапсила добојска полиција, а јутрос су предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва.