latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:07 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Директан лет на линији Београд-Токио биће успостављен у наредних шест мјесеци

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће компанија Ер Србија у наредних шест мјесеци успоставити директан лет на линији Београд-Токио и истакао да је повезивање са Јапаном од највећег значаја за Србију.
Ер Србија (Фото: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC) -
Ер Србија (Фото: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC)

- Ми ћемо дати све од себе да успоставимо ову линију у наредних шест мјесеци - рекао је Вучић на Пословном форуму Србија - Јапан: сусрет са Јапанском организацијом за спољну трговину ЏЕТРО (Јетро) и позвао представнике јапанских компанија да чешће посјећују Србију.

Додао је да је са министром Синишом Малим разговарао о увођењу три нова директна лета из Београда, а да је један од њих директан лет до Токија, Вучић је рекао да Србија у посљедњих 12 година, по први пут у историји, има стабилан курс динара, као и да по подстицајима и субвенцијама јапанских компанија може да се упореди са најбољим земљама не само у Европи, већ и у ширем региону.

- Наравно, постоје и питања којима морамо боље да се посветимо и надам се да ћемо моћи то и да урадимо, као што је владавина права и систем судства и правосуђа, рекао је Вучић.