latinica  ћирилица
09/10/2024 |  11:22 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Изетбеговић: Међународна заједница коначно стала иза процеса против Додика и Лукића

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је "међународна заједница коначно стала" иза судског процеса против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

- Мислим да је иза процеса коначно стала међународна заједница. Јер, пазите, Милорад Додик је неке виле куповао, па кад је купи кроз једно годину/двије дана узме кредит, па га нико не пита чиме си то прије двије године купио, одакле новац? Пропале су неке банке, па га нису питали какве он с тим има везе. Све то знамо - рекао је Изетбеговић за vijesti.ba.

Он је рекао да је Додик урадио пуно ствари, односно, како каже, ударао на Дејтон, на одлуку о закон који је наметнуо Лристијан Шмит, проводио "антиуставне референдуме".

- Али сад је почео њима да смета и он је, ја мислим, тај точкић који ће одлучити да промијене и да ће стати иза овог процеса. Јер ово наше правосуђе је такво, остало је то из неког комунистичког вакта да некога питају "шефе, хоћемо ли, нећемо ли"? Мислим да су сада добили миг да иду ту до краја. Дакле, иду санкције вјероватно и процес ће ићи у том смјеру да буде осуђен, претпостављам - каже Изетбеговић.