latinica  ћирилица
04/10/2024 |  10:42 ⇒ 10:52 | Аутор: СРНА

Цвјетковић: Тражићемо укидање одборничке накнаде

Жељко Цвјетковић, носилац одборничке листе Независног покрета "Својим путем" Игор Радојичић, увјерен је да ће постати парламентарна странка у овој локалној заједници и најавио да ће одборници на првој сједници Скупштине општине изаћи са приједлогом за укидање одборничке накнаде.
Независни покрет "Својим путем" у Броду - Фото: СРНА
Независни покрет "Својим путем" у БродуФото: СРНА

- У периоду од четири године мандата из буџета општине Брод за одборничке накнаде и разне комисије са доприносима утроши се више од 1.000.000 марака, а ту уштеду треба предвидјети за разне подстицаје - рекао је Цвјетковић.

Он сматра да та средства треба искористити као подстицаје младим брачним паровима на каматне стопе за стамбене кредите приликом куповине стамбене јединице, младим брачним паровима за останак на селу и развој пољопривредног газдинства, самозапошљавање и покретање властитог бизниса, за куповину пољопривредне механизације, за развој бизниса, градњу пословни објеката и за покривеност града видео-надзором.

Са дружења са грађанима Брода, кандидати за одборнике навели су да је Покрет основан како ви вратили повјерење грађана у локалну политику кроз транспарентност, одговорност и искрену намјеру да се ради у интересу свих.