latinica  ћирилица
04/10/2024 |  10:13 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Грмуша подржао Тривићеву

Одборник ПДП-а у Скупштини Града Бањалука Милко Грмуша јавно је подржао кандидата Народног фронта за градоначелника Бањалуке Јелену Тривић.
Јелена Тривић и Милко Грмуша (фото: instagram.com/trivic_jelena) -
Јелена Тривић и Милко Грмуша (фото: instagram.com/trivic_jelena)

- Прије четири године Јелена Тривић ме јавно подржала за вријеме предизборне кампање за локалне изборе. Наступили смо тад на платформи важности поштовања закона, струке и елементарне пристојности и реда у институцијама система у Граду Бањалука - навео је Грмуша у објави на друштвеној мрежи Фејсбук.

Грмуша је додао да све те вриједности заступа и данас.

- Иако се са госпођом Тривић нисам увијек слагао у неким политичким ставовима, међусобно људско поштовање је остала константа у нашим односима. Сматрао сам и сматрам и данас да је ријеч о образованој, поштеној и квалитетној особи која има искрену жељу да Бањалуку и Републику Српску учини бољим мјестом за живот људи - додао је Грмуша.

Грмуша је нагласио да, колико год и она и многи други можда то некад њему замјерали, остаје при свом базичном вишегодишњем ставу да је овој земљи очајнички потребно више државника, а мање политичара.

- Објективни проблеми народа и државе траже дијалог и компромис око различитих политичких ставова, а бескомпромисност у вези поштовања закона и стварања независних и правних институција које ће процесуирати све неправилности свих, без изузетака - поручио је Грмуша.

Грмуша је нагласио да је увјерен да ће Тривићева након побједе у Бањалуци успјети да положи и тај свој најтежи досадашњи испит и да ће знати како да уједини град око ових кључних принципа.

- Као тешки радохолик, као жена која је све у животу стекла својим радом, као дијете из поштене радничке куће, знам да ће Јелена умјети да остане на земљи, одвоји жито од кукоља који воли да подилази властима и моћницима и донијети многе добре ствари у наш град и земљу - додао је он.

Грмуша је позвао све да гласају за Јелену Тривић.

- Зато позивам све своје пријатеље и људе који поштују моје мишљење да на овим изборима гласају за њу и да јој помогну у остваривању тих циљева, баш као што их позивам као и прије да и мене и њу и сваког другог ко евентуално изневјери обећано казни након избора - закључио је Грмуша.