latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:37 | Аутор: СРНА

Петровић: Примарни циљ изградња пута са двије траке до Осмака

Кандидат СДС-а за начелника Осмака Љубо Петровић оцијенио је да је ова општина примамљива за живот, али да треба радити на капиталним пројектима који би задржали становништво.
Љубо Петровић - Фото: СРНА
Љубо ПетровићФото: СРНА

- Примарни циљ, ако будем изабран за начелника, биће тражење рјешења да се изгради регионални пут са двије траке до Осмака којим би ова општине била повезана са магистралним путем Зворник-Тузла - рекао је Петровић.

Он сматра да би овим путем, чија дужина износи око четири километра, општина била лакше доступна заинтересованим инвеститорима, а локалном становништву омогућила би бржу и лакшу комуникацију до других центара.

Напоменуо је и да је око 90 одсто села покривено асфалтним путевима, што треба урадити и са преосталима.

Петровић је рекао да је неопходно наставити рјешавање система водоснабдијевања како би становништво имало уредно и редовно снабдијевање, нагласивши да је овогодишња суша показала да на томе треба радити.

Говорећи о развоју пољопривреде, с обзиром да је овај крај углавном рурални, Петровић је рекао да му је циљ да се у сваком селу помогне амбициозним домаћинима да створе самоодржива газдинства и пристојно живе од свог рада и пласмана производа.

- Проблем је у томе што општина не може бити гарант откупа производа, али би радила на субвенцији пољопривредних произвођача онолико колико би могао да поднесе општински буџет да би се одржала ова производња - додао је Петровић.

Истакао је и да је на подручју општине завршена једна производна хала, те да би, ако буде изабран, одмах расписао конкурс да буде стављена на располагање заинтересовним привредницима да отворе неки производни погон.

Петровић каже да ће и даље инсистирати да се изгради спортски терен у Осмацима гдје би се одвијали разни спортски садржаји да би се задржала омладина, а указао је и да ће радити на развоју сеоског туризма.