latinica  ћирилица
03/10/2024 |  08:58 ⇒ 09:00 | Аутор: СРНА

Катић: Приоритет - наставак стабилног и одговорног управљања

Кандидат СНСД-а за начелника Источног Новог Сарајева Јован Катић изјавио је Срни да му је приоритет у раду наставак стабилног и одговорног управљања, уз даље унапређење свих сегмената живота грађана како би ова општина постала модерна, развијена и пожељна за живот.
Јован Катић - Фото: СРНА
Јован КатићФото: СРНА

- То се огледа у бројним урађеним пројектима и ономе што планирамо у наредном мандату, уз реализовање историјски највећег буџета општине, чиме се ријетко која локална заједница може похвалити - рекао је Катић, који је актуелни начелник општине Источно Ново Сарајево.

Према његовим ријечима, локална власт на вријеме сервисира све обавезе, а више од 60 милиона КМ уложено је у инфраструктурне пројекте, а у даљем раду остаће фокусиран на реалне потребе грађана.

- Све је почело 2012. године када су грађани указали повјерење СНСД-у. Преузели смо вођење општине, у веома тешком тренутку, са наслијеђеним озбиљним финансијским проблемима, кредитима и дуговима, те извршењем буџета од свега 4,9 милиона КМ, који је тешко покривао основне потребе заједнице - рекао је Катић.

Он је додао да се одговорним и планским дјеловањем, уз велико залагање, општина данас налази у потпуно другачијој позицији, са буџетом од готово 28 милиона КМ који је у претходне четири године биљежио континуиран раст.

Катић је објаснио да је у завршној фази један од главних пројеката спортско-рекреативна зона "Чича" која ће уз планирану изградњу базена и "Зеленог парка", изнад основне музичке школе и зграде студентског дома постати центар рекреативних и спортских активности.

Најавио је наставак улагања у путну инфраструктуру, развој водоводне и канализационе мреже, подршку младим предузетницима. Очекује и да по реализацији планираних пројеката ова општине буде водећа у БиХ по степену уређености одвода отпадних вода.

Катић је рекао да ће, ако буде изабран, у реализацији бити програм рада за период од 2025. до 2029. година који обухвата конкретне пројекте чија реализација ће водити ка још бржем развоју, економском расту и побољшању квалитета живота свих грађана.

Кампању сматра континуираним процесом, који се не води само мјесец дана прије избора, већ се огледа у свакодневном раду, мјерљивим резултатима и реализацији конкретних пројеката, те у свакодневном контакту са грађанима.

Он је додао да би предизборна кампања требало да буде вријеме мјерења урађеног, а не вријеме испразних обећања, те оцијенио како током овог периода није уочио значајније опозиционо д&зwњ;јеловање нити конкретне мјере или приједлоге.

- То показује да смо као власт били фокусирани на стварне потребе и интересе грађана и да нам не могу пронаћи замјерку, нити представити конкретну мјеру којом би унаприједили нешто у односу на наш досадашњи рад, што потврђује и чињеница да сам једини кандидат на овим изборима - сматра Катић.

Катић је рекао да му је циљ у наредном мандату да настави са политиком транспарентности, отворености и активног укључивања грађана у доношење одлука.