latinica  ћирилица
03/10/2024 |  08:39 ⇒ 09:01 | Аутор: СРНА

Рађеновић: Основати индустријску зону, пројектни тим и канцеларију за дијаспору

Кандидат Републичке странке Српске за начелника општине Оштра Лука Саша Рађеновић изјавио је да су кључни циљеви дјеловања отварање индустријске зоне и оснивање општинског пројектног тима који ће се посветити прикупљању средстава из домаћих и страних фондова.
Саша Рађеновић - Фото: СРНА
Саша РађеновићФото: СРНА

Рађеновић је навео да је један од циљева да се оформи канцеларија за дијаспору у Оштрој Луци јер је овој малој и изразито неразвијеној општини битан сваки становник, било гдје да живи.

Он је најавио да слиједе повећање гранта и нови правилник за подстицаје у пољопривреди, покретање задругарства, увођење подстицаја за младе који желе започети мини-бизнис, израда урбанистичког плана за уређење обале Сане и осталих ријека ради развоја туризма.

- Израдићемо регистар шума, а сву расположиву сјечиву масу подјелити борачким и социјалним категоријама путем јавног конкурса. Сматрам да дјело борачке популације за нашу општину и Републику Српску није довољно цијењено у нашој општини и учинићу све што је у мојој моћи да то промијеним - рекао је Рађеновић Срни.

Он је најавио да ће увести стипендије за изузетне појединце, те да ће се у свакој мјесној заједници адаптирати простор који би служио за дружење локалног становништва.

- Планирам зауставити нетранспарентно трошење новца. Сваке године невладине организације потроше око 100.000 КМ од којих се врло мала количина оправда. Планирам смањити плате функционерима које су изузетно високе у односу на укупни буџет - рекао је Рађеновић.

Кандидати за начелника општине Оштра Лука су и Жељко Црнобрња из ПДП-а и Душко Дошеновић из СНСД-а.