latinica  ћирилица
03/10/2024 |  07:38 ⇒ 08:33 | Аутор: РТРС

Радојичић: Ми смо велики оптимисти

Ми смо велики оптимисти. Након само четири мјесеца постојања успјели смо изаћи у осам општина и градова Републике Српске рекао је Игор Радојичић предсједник Независног покрета "Својим путем".
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Оно што примјећујемо на терену је да постоји велико незадовољство грађана, незадовољство републичким властима које су уморне, потрошене, компромитоване, трајувећ јако дуго. Незадовољство градским властима у Бањалуци које су нестручне, , несистематичне, неорганизоване, имају пуно нетранспарентних активности и расипништва у новцу. Али и у многим другим срединама гдје су локалне власти врло слабе - рекао је Радојичић.

Сматра да постоји озбиљан простор за алтернативу која је систематична, организована, планска и која грађанима треба да понуди конкретна рјешења.

- Ми смо водили позитивну капању и врло смо конкретни. Нисмо никога вријеђали и блатили, али јесмо критиковали све што не ваља. У Бањалуци имамо много посла пред собом. Наши одборници који буду заступљени у скупштини Града, већ у првој години имају намјеру предложити и захтијевати неколико ствари. Након 50 година, тражимо нови урбанистички план града - рекао је Радојичић.

У мом мандату, додаје он, био је завршен нацрт и за четири године се није ништа десило.

- Мора се увести реду градњу. Сада је дозвољено све. Само још није надограђен Бански двор и Градска управа. Увешћемо прве године подстицаје за стамбено рјешавање младих људи, који више ни кредитом не могу да купе стан. Али, исто тако промијенити и политику подстицаја за привреду, предузетништво и запошљавање, јер се стално финансирају исте фирме које трају деценијама - сматра Радојичић.

У Бањалуци желе почети градњу неколико нових вртића.

- Мора се провести у Бањалуци саобраћајна контрареволуција, да се направи ред. Повећаћемо средства за спорт. Промијенићемо и систем подстицаја у пољопривреди. Имамо намјеру увести ред, увести систематичност, организованост и стратешку визију и гледање како у Бањалуци, тако и у другим срединама - истакао је Радојичић.