latinica  ћирилица
02/10/2024 |  21:41 ⇒ 22:36 | Аутор: РТРС

Додик: СНСД ће побиједити у свих десет градова Српске

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће ова странка побиједити на локалним изборима у свих десет градова Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Овај пут имаћемо још бољу побједу, у свим општинама ћемо имати веома изражене резултате, побиједићемо у свих десет градова, укључујући Бањалуку и Бијељину - рекао је Додик.

Додик је увјерен у побједу кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке Николе Шобота, као и у то да ће ова странка бити близу апсолутне већине у градској Скупштини.

- Сада ја Бањалучанима кажем, као предсједник Републике, да је дошло вријеме за Шобота као градоначелника, који треба да дигне Бањалуку на један нови ниво изградње, нови ниво односа у граду, да Бањалуку лансирамо у један од најљепших регионалних центара. За то требају људи који имају систем, који су упорни - рекао је Додик у емисији Телеринг.

Он је истакао да су Бањалуци потребне кључне промјене које Шобот и СНСД могу донијети. У том свјетлу, најавио је бројне пројекте, укључујући градњу пет вртића, националног позоришта, конгресног центра, нове зграде Народне скупштине, новог стадиона и спортске дворане.

- Желимо да се боримо за овај град и мислимо да можемо с тимом Владе Ђајића и Николе Шобота да направимо промјене. Резултати ће бити видљиви, видјеће се хоће ли за двије године бити пет вртића, хоће ли бити изграђене институције културе, проширене и реконструисане улице... - рекао је Додик.

Он је најавио да ће на улазу у град бити постављена велика застава Републике Српске, дуга 25 метара, с јарболом високим 50 метара.

Додик је рекао да ће СНСД побиједити и у Теслићу и то, како каже, с посебним задовољством, јер је је противкандидат предсједник СДС-а.

- Он се представља да је нешто у политици, а изгубиће у својој локалној заједници - увјерен је Додик.

Он је рекао да је СНСД снажна политичка партија с подмлађеним кадровима, поручујући да ће дан након избора бити сумирани резултати рада и видјеће се ко је како радио на терену, а на основу тога донесене одлуке о евентуалним смјенама. Додик каже да свако ко је на одређеној дужности мора да побиједи у свом мјесту, односно тамо гдје је рођен и гдје живи и ради.

- Ако није тако, то значи да ни једно ни друго мјесто тебе не подржава. Тражићемо неког другог. Зашто мислите кад сједнете на неко мјесто да је крај? Зашто се не окренете тим људима из свог мјеста и не помогнете им? Хоћу ту врсту приче. Према томе, понедјељак је важан симболично. У првих мјесец дана догодиће се то што сам рекао, а томе су подложни људи на највишим функцијама - поручио је Додик.