latinica  ћирилица
02/10/2024 |  19:49 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Шобот: Побјеђујемо – а то значи здраву и чисту Бањалуку!

Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке, данас је посјетио Залужане, гдје је са мјештанима разговарао о кључним проблемима који погађају ово насеље.
СНСД трибина у Залужанима - Фото: Уступљена фотографија
СНСД трибина у ЗалужанимаФото: Уступљена фотографија

Реконструкција улице Ненада Костића, од Бетонаре до Туњица, један је од приоритета који је истакнут током разговора.

Уступљена фотографија

Шобот је нагласио да путна инфраструктура мора бити доведена у ред како би се олакшао свакодневни живот мјештана и омогућила боља повезаност са остатком града.

Уступљена фотографија

Један од највећих проблема на који су мјештани Залужана указали јесте испуст канализације у Врбас из Подгоричке улице.

- Не можемо дозволити да се Бањалука и даље суочава са проблемима неадекватног управљања отпадним водама. Системским приступом и изградњом колектора, као и централног постројења за пречишћавање отпадних вода, овај проблем ће бити ријешен - изјавио је Шобот.

Уступљена фотографија

Посебно је истакао и важност рјешавања питања станова за младе по бечком моделу.

- Залужани, као и остали дијелови Бањалуке, заслужују савремене услове за живот. Бечки модел станоградње омогућава младим породицама да добију свој дом, а ми ћемо се побринути да овај модел заживи у нашој заједници - додао је Шобот.

Уступљена фотографија

На крају, Никола Шобот је послао јасну поруку: Побјеђујемо, а то значи здраву и чисту Бањалуку, град у којем људи живе достојанствено, у којем се рјешавају крупни проблеми попут пречишћавања отпадних вода и у којем младима градимо будућност.

Уступљена фотографија