latinica  ћирилица
02/10/2024 |  18:13 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Даница Грујичић подржала Марка Савића за начелника општине

Чувени српски неурохирург Даница Грујичић рекла је данас у Милићима да подржава кандидата СНСД-а за начелника ове општине Марка Савића због свега што је урађено и што је планирано да се уради у овој локалној заједници.
Даница Грујичић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Даница Грујичић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Грујичићева је у Милићима разговарала са Савићем, актуелним начелником ове општине, а потом посјетила Средњошколски центар "Милутин Миланковић", гдје се обратила ученицима, Дом здравља "Свети Никола", просторије СНСД-а, Спомен-собу погинулима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и Храм Светог Николе.

Она је истакла да је јако важно да људи који руководе једном општином, воле то мјесто и живе у њему, те да имају визију како желе да га виде за 10 година.

- Мислим да садашње руководство има ту визију, добро је што праве индустријску зону, можда на неком другом месту треба правити туристичке објекте, али овде је добро да људи добију посао. Посебно ме радује што су се људи определили према слабијем полу, иако жене нису слабији него јачи пол, и да гледају да њих што више запосле - навела је Грујичићева.

Она је додала да треба наћи начин да се у Милићима, као и у свим малим срединама, задрже млади, указујући да је данас умјетницима, архитектама, инжењерима, свеједно гдје живе, да могу да раде путем интернета и путују гдје имају потребу.

Грујичићева сматра да мања мјеста чувају територију и српски народ и да не треба да сви буду у Београду и у великим градовима.

- Мислим да долази такво време да ће све више младих брачних парова желети да у овом мирнијим местима васпитавају своју децу, где се сви познају, где је могућност злоупотребе деце далеко мања него у великим градовима - истакла је Грујичићева.

Она је додала да су породица и село сачували Србе кроз вијекове, као и да је српски народ преживљавао зато што је имао шта да једе.

- Са једне стране имамо индустрију, са друге пољопривреду, са треће туризам и можемо бити бољи од Швајцарске - рекла је Грујичићева, нагласивши да је то нешто чему теже и Милићи.

Она је позвала младе да остану у овим крајевимаи да их сачувају.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Милићи Марко Савић рекао је да је импресиониран посјетом Грујичићеве, која је са ових простора, те да оволики набој патриотизма, позитивне енергије, добрих порука није имао прилику одавно да чује.

- Оно што је рекла управо је срж, да се овдје морамо усредсредити да реализујемо ствари које смо замислили, јер желимо да Милићи буду средина погодна и прихватљива за живот младих и модерних породица - истакао је Савић.

Он је додао да је Грујичићева нагласила који су основни постулати на којима се мора радити ако се жели сачувати овај простор, а то је да људи остану овдје да живе, да се могу професионално остварити и запослити.

Савић је захвалио Грујичићевој и њеном тиму за подршку, за све идеје које је изложила.

- Овај простор је скупо плаћен крвљу, знамо како, када и морамо да га сачувамо. Ово се не односи само на посљедњи рат, него и на многа страдања кроз која су Срби прошли прије тога - додао је Савић.

Он је изразио дубоко увјерење да ће тим који предводи успјети упркос притисцима да настави развој и поправљање квалитета живота људи у Милићима.